De dag waarop iedereen die zich bezighoudt met de natuurrijke leefomgeving elkaar kan inspireren en ontmoeten.

Onder het motto Stapelgek op stapelen organiseert het Oase Netwerk voor de derde keer een Netwerkdag. De Oase Netwerkdag is dé dag waarop iedereen die zich bezighoudt met de natuurrijke leefomgeving elkaar kan inspireren, ontmoeten en kennis uitwisselen. Het wordt een extra feestelijk programma omdat dit jaar ook Wilde Weelde zijn 25 + 5 jarig jubileum viert.
Waarom het thema ‘stapelen’? Of je nu als hovenier, ontwerper van tuinen of speelnatuur, heemtuinder of gewoon in je eigen tuin werkt, met stapelen en stapelmuren, muurplanten en het hergebruik van materiaal komt iedereen weleens in aanraking. Reden om eens aandacht te schenken aan geschiedenis, inspirerende voorbeelden en om met de praktijk aan de slag te gaan.
Programma (download hier de aankondiging):
Inloop vanaf 9:30u, aanvang om 10:00 u.
- Na ontvangst vertelt Jasper Helmantel (voorzitter Oase Netwerk) over de ontstaansgeschiedenis van Wilde Weelde en het Oase Netwerk.
- Botanisch filosoof Norbert Peeters is uitgenodigd om zijn gedachten over ‘stapelen’ te laten gaan.
- Daarna zullen we met een feestelijk ritueel de Wilde Weelde verjaardag vieren.
- Rond de lunch is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en op de informatiemarkt kennis te maken met wat er in het Oase Netwerk allemaal gebeurt.
In de middag is er een keuzeprogramma van verschillende lezingen en workshops:
- Paul Paardekooper neemt ons mee op een ‘Stapelmuurwandeling’ door de tuin Wilde Weelde Wereld en andere tuinen op Appeltern.
- Ruurd en Deyke van Donkelaar gaan in op de relatie tussen planten en (stapel-)muren.
- Pieter Jansma vertelt over het stapelen van kennis binnen de opleiding ecologisch hovenier.
- Mark van de Geer en Maike Nelissen, auteurs van ‘Het groene schoolplein’ vertellen over hun nieuweboek.
- Medewerkers van ‘De tuin van Sjef’ vertellen over deze bijzondere tuin in Velp, aangelegd door kunstenaar en bioloog Sjef van der Molen.
- Ter ere van zijn 100e geboortedag gaat Stichting Tijd in op de invloed van Louis Le Roy op natuurtuinen en het denken van natuur in de stad.